Historie

Historie

De snacklijn De Rotterdamsche is in 2000 ontwikkeld door Zegro Centrum Rotterdam, groothandel voor horeca en grootverbruiker.
Tijdens een bezoek van de bedrijfsleiding van Zegro aan een klant, wat een puur Rotterdams eetcafé was en die croquetten uit Amsterdam verkocht, kwamen ze op het idee om een eigen croquette te ontwikkelen.

De Rotterdamsche Croquette en Bitterbal
Als inspiratie gebruikte Zegro de Scheffers kroket die in de jaren zestig en zeventig werd geserveerd in de gelijknamige lunchroom aan de Lijnbaan. Tot de oude meneer Scheffers kon Zegro zich helaas niet meer wenden. Bovendien is de oorspronkelijke receptuur verloren gegaan, maar het idee was geboren. Met de hulp van Rotterdamse koks is Zegro een ′huisgemaakte′ kroket en bitterbal gaan ontwikkelen.

Het resultaat mag er zijn, pure Rotterdamsche kwaliteitsproducten met een ‘Stoere Rotterdamsche uitstraling’ die anno nu op menig lunchmenu of bittergarnituur in Rotterdam en omstreken wordt geserveerd.

Na het succes van de Rotterdamsche croquette en bitterbal is Zegro gaan onderzoeken met welke artikelen het de productrange nog wilde uitbreiden. Het basisrecept was bekend; ‘Topkwaliteit met een Rotterdamsche oorsprong en uitstraling tegen een concurrerende prijs’